Onze heerlijke ‘Jachtschotel’

Hoi!

Zoals beloofd een Budgetmeal die aansluit bij de vorige Budgetmeal: een lekkere en goedkope groentesoep (https://studentsbudgetmeals.wordpress.com/2015/11/09/groentesoep/). Met je ingrediënten van de groentesoep kun je helemaal uit de voeten voor dit recept.

Dit keer heb ik voor jullie het recept van onze ‘Jachtschotel’, een recept van mijn oma.
Er is een reden dat jachtschotel tussen aanhalingstekens staat. Toen ik mijn moeder aangaf dat ik ons recept graag wilde gebruiken als Budgetmeal, vertelde zij me dat deze jachtschotel eigenlijk helemaal geen echte jachtschotel is. Echte jachtschotel is namelijk een stoofvlees gerecht, die van ons is dat niet. Dit houdt in dat ons recept een stuk makkelijker te maken is.
Ondanks dat onze jachtschotel dan niet een echte jachtschotel is, is hij wel zeker de moeite waard. Ik kan een hele week uitkijken naar de dag waarop wij jachtschotel eten. Dit recept is heerlijk en ook nog eens goedkoop.

Wat heb je nodig voor twee personen:

  • 500 g Kruimige aardappelen – Jumbo – € 1,19
  • 225 g Runderpoulet – Jumbo – € 2,50
  • 1 flinke Ui – Jumbo – € 1,15

Uit je kast:

  • Boter of olie
  • Kruiden
  • Panneermeel/2 beschuitjes

Prijs totaal: € 4,84
Prijs per persoon: € 2,42

Prijs totaal van alleen wat je gebruikt: € 3,45
Prijs per persoon van alleen wat je gebruikt: € 1,73

Als je de groentesoep al hebt gemaakt, heb je al de ingrediënten al thuis liggen en kook je voor niets.

Het recept:

  1. Haal een dag van te voren je soepvlees uit de vriezer of ontdooi deze in de magnetron. Het soepvlees is al gekookt voor de groentesoep.
    Heb je dit nog niet gedaan? Volg dan stap 1 en twee van het recept voor groentesoep: https://studentsbudgetmeals.wordpress.com/2015/11/09/groentesoep/. Na stap 2 zou je eventueel een laurierblad kunnen toevoegen aan het water. Laat het vlees een paar uur staan. Hoe langer je het soepvlees laat staan, hoe malser het vlees wordt.
  2. Schil de aardappelen en kook ze zo’n 20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er in kunt prikken.
  3. Schil de ui terwijl de aardappelen koken en snij deze in niet te kleine stukken.
  4. Fruit de uit aan in een koekenpan met boter of olie en doe hier het soepvlees bij.
    Als het soepvlees nog uit kleine brokjes bestaat, maak je deze los zodat het een soort draadjes worden.
  5. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en stamp je ze fijn tot puree. Voeg naar smaak peper, zout en kerriepoeder toe.
  6. Voeg het ui en vleesmengsel toe aan de aardappelpuree.
  7. Doe het geheel in een ovenschaal en voeg hier bovenop een laag OLYMPUS DIGITAL CAMERApaneermeel en daar bovenop wat boter toe.
    Heb je geen paneermeel? Je kunt hiervoor ook twee beschuitjes gebruiken. Wrijf de twee beschuitjes tegen elkaar aan boven de puree waardoor er kruimels ontstaan.
  8. Zet de schaal in de oven totdat er een lekker goudbruin korstje ontstaat. Wij zetten de schaal in een heteluchtoven op 200 °C voor ±20 minuten.
  9. Schep op en geniet! Ook lekker met appelmoes.

Zoals je ziet, kun je heel wat geld besparen als je slim inkopen doet en kookt. Je kun met overgebleven producten van een maaltijd een goedkoop en heerlijk gerecht maken zoals deze verrukkelijke jachtschotel.

Liefs, M

2 gedachtes over “Onze heerlijke ‘Jachtschotel’

  1. Pingback: Groentesoep | Students Budgetmeals

Plaats een reactie