Groentesoep

Hoi!

Het is weer tijd voor een nieuwe Budgetmeal.
Tegenwoordig wordt eten veel weggegooid. Dit is eigenlijk helemaal niet nodig. Daarom ga ik jullie met dit recept laten zien dat eten weggooien niet nodig is en dat je met overgebleven producten of een overgebleven maaltijd prima uit de voeten kan.
Hiervoor begin ik vandaag met een lekkere groentesoep. Bij het jachtschotel recept van maandag 16 november laat ik jullie zien hoe jullie je overgebleven producten kunt omtoveren in een nieuw en heerlijk gerecht. Kijk hier voor het recept: https://studentsbudgetmeals.wordpress.com/2015/11/16/onze-heerlijke-jachtschotel/.

Wat heb je nodig voor drie personen:

  • 1 Ui – Jumbo – € 1,15food-vegetables-meal-kitchen
  • 1 teentje Knoflook – Jumbo – € 0,75
  • 1 Kruimige aardappel – Jumbo – € 1,19
  • 225 g Runderpoulet (soepvlees) – Jumbo – € 2,50
  • 1 Kruidenbuiltje voor vleesbouillon – Maggi – € 0,80
  • 300 g Boeren Soepgroente – Jumbo – € 1,25
  • 272 g Rundergehakt – Jumbo – € 1,60

Uit je kast:

  • Boter of olie
  • Kruiden
  • Bouillon

Prijs totaal: € 9,24
Prijs per persoon: € 3,08

Prijs totaal van alleen wat je gebruikt: € 6,01
Prijs per persoon van alleen wat je gebruikt: € 2,00

Heb je veel producten nog niet in huis? Koop dan een zak uien van 1 kg en een zakje van 800 g met kruimige aardappelen en bewaar de rest voor de jachtschotel.

Het recept:

  1. Zet het soepvlees in een pannetje op in een laagje water en breng het aan de kook. Zorg er hierbij voor dat al het soepvlees onder het water staat.
  2. Als het water kookt, komt er op het oppervlak van het water schuim. Dit schuim bevat de eiwitten en “vuil” van het vlees. Schep het schuim van het water af en gooi het weg.
  3. Zet je pannetje op een klein vuurtje met het kruidenbuiltje er in en zorg dat het water net niet kookt. Als je het hebt, kun je hiervoor een warmhoudplaatje gebruiken. Laat dit een paar uur staan.
  4. Als het tijd is om bijna te gaan eten, maak je de soep af.
    Snipper de ui en knoflook. Fruit hierna aan in een pan die groot genoeg is voor je hoeveelheid soep. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe bij de ui en knoflook de bouillon die je hebt getrokken van het soepvlees. Gooi het kruidenbuiltje weg en houd het soepvlees apart.
  6. Laat het soepvlees afkoelen en vries het daarna in voor het recept van volgende week.
  7. Vul de bouillon aan met water tot dat je de gewenste hoeveelheid soep hebt en breng aan de kook. Let op dat je ruimte in de pan overhoudt voor de groenten en het vlees.
  8. Snijd de aardappel in blokjes en voeg toe aan de soep.
  9. Breng het gehakt naar wens op smaak, draai hier soepballetjes van en voeg ze toe aan de soep. Deze balletjes zijn kleiner dan de balletjes van Balletjes in Rode Saus (https://studentsbudgetmeals.wordpress.com/2015/10/20/balletjes-in-rode-saus/).
  10. Breng de soep weer aan de kook totdat de aardappel gaar is. De aardappel is gaar wanneer je er doorheen kunt prikken.
  11. Proef je soep en breng op smaak met kruiden en eventueel een bouillon blokje.
  12. Voeg tot slot de soepgroenten toe. Laat deze naar wens kort of lang mee verwarmen. Kort mee verwarmen zorgt voor knapperige groenten en lang mee verwarmen zorgt voor zachtere groenten.
  13. Schep op en geniet! Ook lekker met een broodje of boterham er bij.

Het is helemaal niet erg als je van dit gerecht te veel maakt of als je dit gerecht voor drie personen maakt voor een persoon. Soep is namelijk prima in te vriezen. Doe wat je over hebt in een zakje of bak en vries het in. Zo heb je voor een volgende keer een heerlijk gerecht in je vriezer liggen. Haal de soep op tijd uit je vriezer zodat de soep tijd genoeg heeft om te ontdooien. Wanneer de soep ontdooit is, warm je hem op in een pan en je avondmaal is klaar.
Let wel op dat je de soep maar één keer kunt invriezen. Als je hem dus uit de vriezer haalt, zal je hem wel helemaal op moeten maken.

Helaas ben ik vergeten deze keer een foto te maken. Wanneer ik deze soep weer eens eet, zal ik een foto maken en deze toevoegen.

Liefs, M

3 gedachtes over “Groentesoep

  1. Pingback: Onze heerlijke ‘Jachtschotel’ | Students Budgetmeals

Plaats een reactie